Landingpage movie stars

Paardenfotografie Masterclass • Movie Stars

Op zondag 12 maart van 14:30 tot 18:30 in Emmeloord (Flevoland)

Movie stars in spectaculaire omstandigheden​

Tijdens deze masterclass krijg je heuse filmsterren voor je lens! Deze prachtige Friezen en Spaanse paarden zijn hier speciaal voor getraind en kunnen allerlei kunstjes. Deze workshop zit dus vol actie! Daarom is het aan te raden om alleen deel te nemen aan de workshop als je al bekend bent met het instellen van je camera. Tijdens deze workshop leer je de kneepjes van het maken van prachtige actiefoto’s van paarden. Jij wilt toch voortaan ook die WAUW foto’s kunnen maken? 

Nog vóór de workshop begint

Nog vóórdat de workshop zelfs maar begint krijg je al toegang tot een online leer-omgeving waar je, helemaal op je gemak, de theorie die we tijdens de cursus gaan behandelen door kunt lezen.

Op je eigen tempo en wanneer het jou uitkomt kan je al eens lezen hoe het nou zit met sluitertijd, diafragma en ISO maar lees je ook waar je op moet letten tijdens het fotograferen.

Het is namelijk wetenschappelijk bewezen dat herhaling en verschillende manieren om iets te leren helpt om het beter te begrijpen. Hierdoor weet je zeker dat je álles uit deze workshop kunt halen wat er maar in zit.

Indeling van de workshop​

We beginnen om 14:30 met een kort theorie gedeelte, waarbij je leert waar je op kunt letten bij het maken van een goede actiefoto. 

Na de theorie is het tijd om de opgedane kennis in praktijk te brengen en krijg je enkele prachtige filmpaarden voor jouw lens! Tijdens de eerste fotosessie zullen we beginnen met het maken van potretfoto’s. Hier komen enkele bladblazers aan te pas zodat de manen mooi opwaaien. 

We krijgen in ieder geval een prachtig wit én zwart paard voor de lens om zo om te gaan met uitdagende omstandigheden voor je instellingen.

Na het maken van portretfoto’s mogen enkele paarden hun truckjes van stal halen. Ze zullen onder andere de Spaanse pas, liggen en flehmen ten tonele brengen. We laten ons echt verrassen met wat ze voor ons in petto hebben.

Na deze sessie zullen we zorgen voor de innerlijke mens en krijg je wat te drinken en een bittergarnituur aangeboden.

Na een verfrissende pauze en de kans om nog wat vragen te stellen zonder dat er paarden bij staan en we vol in de actie zitten is het tijd voor de laastste en meest spectaculaire sessie!

We gaan dan aan de gang met rook en met vuur. 

We beginnen een uur voor zonsondergang zodat we een optimale mix hebben tussen mooi licht maar ook omstandigheden waarbij je nog goed kunt fotograferen.

Zolang het weer het toestaat zetten we een deel van een bos onder de rook en laten we de paarden daar los lopen.

Mochten de weersomstandigheden dit niet toelaten, wijken we af naar de binnenbak waar de paarden prachtig uitgelicht zullen worden en werken we alsnog met vuur en rook. Hoe het ook zij, je gaat naar huis met spectaculaire foto’s!

Tijdens de gehele workshop kun je vragen stellen, zodat jij het maken van een mooie actiefoto goed onder de knie krijgt. Kortom een leuke, unieke, leerzame en gezellige dag, waarbij je thuis komt met een nieuwe lading mooie actiefoto’s!

Een online community

Na de cursus word je toegevoegd aan een privé groep op het platform van Horse Photo experience waarin we de gemaakte foto’s met elkaar kunnen delen. Dan kan je (indien gewenst) worden voorzien van opbouwende kritiek.

Als je nog vragen hebt kan je die altijd nog stellen. Je boekt hiermee niet alleen een workshop waarin je op de dag zelf leert, ook naderhand krijg je vollop begeleiding.

Extra individuele aandacht omdat deze workshop word gegeven in een kleine groep

Zo is er altijd ruimte om jouw vragen te beantwoorden en kun je feedback krijgen

Ontvang nuttige en praktische tips die gelijk kunnen worden toegepast in de praktijk

Je kunt tijdens of na de workshop direct met je nieuwe opgedane kennis aan de slag!

Krijg persoonlijke begeleiding van een paardenfotografe
met jarenlange ervaring

En krijg toegang tot kennis die van onschatbare waarde is tijdens het fotograferen van paarden

Reacties van cursisten

Benieuwd naar meer reviews? Je kunt ze bekijken op de workshop ervaringen pagina, voor de reizen is er ook een speciale ervaringen pagina.

Hi! Ik ben Merel Bormans

Tijdens de Workshop Movie Stars deel ik graag mijn jarenlange kennis en ervaring met je op het gebied van paardenfotografie. Ik leer jou graag hoe je deze dieren het beste vast kunt leggen door af te wisselen met theorie en praktijk. 

Tijdens de workshop ben ik er om al je vragen te beantwoorden over het fotograferen van paarden. Ik help jou graag met het worden van een betere paardenfotograaf! 

Aan het einde van deze paardenfotografie workshop weet je:

En nog meer!

Dit heb je nodig voor de workshop:

Een passie voor paarden en fotografie

Je weet hoe je zelf je camera manueel kunt instellen

Een systeem- of spiegelreflex camera

Een objectief van 200mm
(bv een 70-200mm)

De locatie van de workshop:

De workshop vindt plaats bij Media Horses International in Emmeloord. 

Een mooie locatie met prachtige film paarden! Zo leer je niet alleen veel nieuws over paardenfotografie, je krijgt ook nog eens de kans om mooie paarden te fotograferen en zo nieuw portfolio materiaal op te bouwen. Wij vinden het belangrijk dat je naast dat je veel leert ook een leuke dag beleeft!

Workshop Movie Stars

169
Monthly
  • Zondag 12 Maart 2023
  • 14:30 - 18:30
  • Media Horses International in Emmeloord