Over HPE

Add Your Heading Text Here

Neem deel aan een van onze leerzame workshops, ga mee op een fantastische fotoreis of volg een online cursus en leer op je eigen tempo. Of je nu beginnend of gevorderd fotograaf bent: HPE is er voor fotografen op elk niveau, je raakt immers nooit uitgeleerd.

De voordelen van HPE:

  • Kleine groepen, dus extra individuele aandacht.
  • Afwisseling van theorie en praktijk.
  • Leerstof die je direct in de praktijk toe kunt passen.
  • Kennis, ervaring en enthousiasme die optimaal worden ingezet.Kun je niet wachten om meer te leren over paardenfotografie? Bekijk ons aanbod:

Kun je niet wachten om meer te leren over paardenfotografie? Bekijk ons aanbod:

Wil je meer informatie over onze workshops, fotoreizen en online cursussen of heb je een vraag? Neem dan gerust contact met ons op.

HPE door de tijd heen

Horse Photo Experience is ontstaan uit Horse Photo Events, een initiatief gestart in 2011 waarbij Lisa en Marlinda fotodagen organiseerden voor liefhebbers van paardenfotografie.

Horse Photo Events was een groot succes. We ontvingen veel positieve reacties en het animo was altijd enorm. Zo groot zelfs dat we een tijdstip zijn gaan plannen waarop de inschrijving van een fotodag open ging. Iedereen die interesse had zat om dat tijdstip achter de computer en binnen 5 minuten was een fotodag al vol. Omdat het zo’n succes was zijn wij in 2013 gaan brainstormen over hoe we HPE nog leuker konden maken.

Maandenlang werd er gebrainstormd en nagedacht.

Wat duidelijk altijd wel duidelijk was, is dat we meer wilde dan simpelweg mooie paardenmodellen op een prachtige locatie regelen.

We wilde meer! We wilden de deelnemers ook laten zien hóe ze die mooie foto’s konden maken.

Het was dan ook een logische stap om aan de slag te gaan met het organiseren van workshops waarbij we niet alleen mooie situaties regelden maar dat ook vergezelde met de theorie achter het fotograferen van paarden.

Maar de drang om met paardenfotografie bezig te zijn was met het organiseren van workshops nog niet gesust en daarom kwamen er al snel reizen bij!

Alles wilden we professioneel aanpakken, daarom hebben we maandenlang onderzoek gedaan naar aansprakelijkheid en aan welke voorwaarden je als organisatie moet voldoen om een goede reis te verzorgen (spoiler alert, er komt écht veel bij kijken en helaas zien we het veelal misgaan in deze branch bij onze conclulega’s, we houden ons hart dan vaak ook vast).

Lange tijd is HPE geleid onder de bezielende leiding van Lisa Dijk, een gerenomeerde paardenfotografe met een indrukwekkende hoeveelheid publicaties op haar naam.

Maar zoals het soms gaat haalt het leven je in en kan een eens zo grote passie soms verdwijnen. Lisa besloot weer te gaan studeren.

Maar die jaren van hard werken mocht natuurlijk niet verloren gaan! HPE is onder heel veel mensen een begrip. Daarom gaat HPE nu verder met Merel Bormans aan het roer.

Hi, ik ben Merel Bormans​

Ik ben Merel Bormans, een 32-jaar oude moeder van twee jongens (3 en 5 jaar oud) en in de basis ben ik een paardenfotograaf. Ik fotografeer al meer dan 20 jaar.

Ik ben een auto-didact, ik heb het meeste mezelf aangeleerd.

Ik heb uren en uren besteed aan het afspeuren van het internet om alle informatie die ik maar kon vinden te absorberen. Ik had vele abonnementen op fotografietijdschriften versleten en leende veel bibliotheekboeken over fotografie en kunst, zodat ik een gevoel kon krijgen voor het onderwerp. Ook werd ik lid van community websites zoals deviantART, zoom.nl, bokt.nl en vele meer om like-minded mensen tegen te komen die, net zoals ik, meer wilde leren en ook om terug te kunnen betalen voor alle kennis waar ik dat maar kon.

Tijdens al deze jaren als fotograaf heb ik al heel veel toffe mogelijkheden gehad.

Ik heb de wereld al overgereisd (Tunesië en India waren echt top bestemmingen!) en veel bijzondere mensen ontmoet.

Ik houd het meeste van de buzz die je ervan krijgt als je in het veld staat, de grond trillend van de galopperende paardenhoeven, wuivende manen, staarten hoog in de lucht.

Je hebt maar weinig mogelijkheid om dé foto te maken…

click

Je voelt het al, je hebt DE foto gemaakt, dat is zo’n geweldig gevoel!

Ik hoop dat ik jou ook kennis kan laten maken met dit prachtige gevoel!

Het zou wat opleiding kunnen kosten, maar ik ben er heilig van overtuigd dat iedereen een goede fotograaf kan worden.

Voor sommige mensen zal dit makkelijker zijn dan voor anderen aangezien je met een goed oog geboren kan zijn en voor anderen kost het wat oefening om dit te gaan zien.

Maar echt waar, iedereen kan leren fotograferen als hij of zij dat maar wilt.

IEDEREEN!

Ik schrijf deze cursussen in de hoop dat andere mensen ook passie vinden in datgene wat ik het allerliefste doe.

Fotografie is voor mij een manier om te ontspannen, het kan ook spannend zijn en een diepe zin van vervulling geven als je voelt dat je een sessie succesvol hebt gedaan.

Het is geweldig om de voortgang te zien en om andere mensen te ontmoeten die ook zo graag datgene doe waar ik zo van houd.

Dit bouwt een enorme connectie. Laat me meedoen aan je fotografische reis!