Fotoreis Avontuurlijk Ijsland

Fotoreis Avontuurlijk IJsland

Meld je aan voor de wachtlijst en blijf op de hoogte van de nieuwe datum

Ga mee op een foto avontuur naar het fotogenieke IJsland en fotografeer de IJslandse paarden op verschillende adembenemende locaties!

Je leert meer over het fotograferen van paarden en daarnaast is het ook de ultieme kans om je portfolio uit te breiden. Je komt thuis met een fantastisch resultaat.

Deze fotoreis bestaat uit een combinatie van rijden en fotografie. We zullen te paard naar enkele prachtige locaties rijden, waar we de IJslandse paarden kunnen fotograferen. Het is dus niet alleen belangrijk dat je een passie hebt voor fotografie, maar ook voldoende rijervaring hebt om deel te nemen aan deze reis. Mocht je niet willen rijden, maar wel heel graag willen deelnemen aan de reis, neem dan gerust contact op voor de mogelijkheden.

Prijs € 2700,- tot € 3200,- p.p.

Duur: 8-daagse reis
Start op: Nieuwe datum nog niet bekend
Eindigt op: Nieuwe datum nog niet bekend

Minimum aantal deelnemers: 5
Maximum aantal deelnemers: 10

We beginnen de reis bij een grote IJslanderstal. Hier kunnen we ons op fotogebied helemaal uitleven en alvast een korte buitenrit maken om kennis te maken met het IJslandse paard.

Ook staat er een jeep tour naar enkele prachtige watervallen op de planning. Hier kun je heerlijk tot rust komen en je helemaal uitleven betreft landschapsfotografie.

Op dag vier vertrekken we richting de bergkam Thórsmörk, naar de volgende accommodatie. Hier gaan we te paard en rijden we samen met een kudde loslopende IJslanders het gebied in. Hang de cowboy uit door tijdens de rit de kudde bij elkaar te houden, een geweldige ervaring!

Tijdens ons verblijf in Thórsmörk maken we verschillende ritten afgewisseld met een aantal fantastische fotosessies, waaronder een fotosessie van de loslopende kudde wanneer ze de rivier zullen oversteken.

Kortom een fotoreis waar je kan genieten van geweldige buitenritten, prachtige fotosessies en een adembenemend landschap! Een ervaring om niet te vergeten.

Wat gaan we doen tijdens deze reis?

Hier vind je het overzicht van het complete fotografie programma en de extra activiteiten tijdens deze fotoreis. In de tijd tussen alle activiteiten in ben je vrij om lekker te relaxen of zelf de omgeving te verkennen.

Tijdens deze fotoreis van Horse Photo Experience leer je alles over het fotograferen van paarden. Ook is het de ultieme kans om je portfolio uit te breiden!

We beginnen met een korte theoretische workshop, die afgestemd wordt op wat jij en andere deelnemers graag willen leren. Verder staat de reis in het teken van prachtige fotomomenten. Tijdens de fotosessies en de daarop volgende nabesprekingen is er altijd ruimte voor vragen. Ook leer je tijdens de reis hoe je meer uit je foto’s kunt halen door middel van fotobewerking.

Aankomst en vertrek

Het schema van de eerste en laatste dag is afhankelijk van de vluchttijden. Plan je aankomst op de luchthaven van Keflavik uiterlijk om 15.00 uur op __ of zorg indien nodig dat je de dag ervoor aankomt. De laatste fotosessie is gepland in de middag van __. Boek daarom je vertrekvlucht vanaf de luchthaven van Keflavik de dag erna, op __ (of op __ laat in de avond, mocht je geen walvis tour willen doen).

Als je eerder wilt aankomen of langer in IJsland wilt verblijven, houd er dan rekening mee dat de kosten van de extra overnachtingen voor je eigen rekening zijn. Als je hulp nodig hebt bij het boeken van je verblijf neem dan gerust contact met ons op, we helpen je graag bij het plannen van je reis.

Houd er rekening mee dat de planning op elk moment kan wijzigen vanwege de vluchttijden, weersomstandigheden of door andere onvoorspelbare gebeurtenissen.

Dag 1 - Zaterdag

Aankomst

Kennismaking

Dag 2 - Zondag

Theorie en portretten

Buitenrit 1,5 uur

Kudde

Dag 3 - Maandag

Watervallen tour

Picknick

Fotosessie waterval

Nabespreking

Dag 4 - Dinsdag

Ontbijt

Vertrek naar Thórsmörk

Buitenrit rivier naar vallei

Fotosessie bergweide

Vervolg buitenrit

Diner

Dag 5 - Woensdag

Buitenrit door Thórsmörk

Fotosessie Canyon

Vervolg buitenrit

Diner

Dag 6 - Donderdag

Fotobewerking

Fotosessie kudde rivier

Dag 7 - Vrijdag

Buitenrit door Thórsmörk

Fotosessie Canyon

Vervolg buitenrit

Dag 8 - Zaterdag

Tour naar Gysir en Gullfoss

Fotosessie

Evaluatie bij diner

Transfer naar Reykjavik

Walvistour

over Ijsland

Op 1,5 uur rijden vanaf Reykjavik waan je, je in een groen maar ruig landschap. Je ziet rivieren, watervallen, bergen, gletsjers, geisers noem maar op! 

Het weer in IJsland is in juni wisselend, houd dus zowel rekening met zon, bewolking als regen. De temperatuur is overdag gemiddeld 10 graden, het is dus aan te raden om je lekker warm aan te kleden, laagjes zijn een goed idee, want als het zonnetje doorbreekt kun je heerlijk vertoeven in je t-shirt.

Reis

IJsland is het beste te bereiken per vliegtuig. Het vliegticket is niet bij de reis inbegrepen. Wel helpen wij je altijd bij het kiezen van de meest voordelige vlucht. Zo kunnen de deelnemers die uit hetzelfde land komen allemaal samen reizen. We zorgen dan ook dat jullie voor de reis al kennis met elkaar kunnen maken door de contactgegevens uit te wisselen. Zo kan de voorpret al beginnen en reis je niet alleen!

Verblijf

Tijdens deze reis verblijven we in twee verschillende accommodaties. De Guesthouse waar we de eerste nachten verblijven is gezellig en netjes ingericht. Je kunt hier lekker ontspannen na een dag rijden en fotograferen! Je verblijft in een twee- of driepersoonskamer. De toiletten en douches zijn gedeeld. De tweede accommodatie bevindt zich in het natuurgebied van Thórsmörk en is een grote berghut met stappelbedden, zo beleef je het echte IJsland!

Bij de reis zitten op de verblijfslocaties drie maaltijden per dag inbegrepen, ontbijt, lunch en diner. 

Prijs

De prijs van deze 8-daagse fotoreis naar IJsland bedraagt naar schatting: €2700,- tot €3200,- per persoon. Zodra de datum van de fotoreis bekend is, wordt op deze pagina de exacte reissom vermeld. 

Dit is inclusief:

 • Fotografieworkshop.
 • Het complete fotografieprogramma.
 • Begeleiding van twee professionele (paarden) fotografen.
 • Het inhuren van de modellen/ruiters en hun paarden.
 • Alle geplande buitenritten en de watervallen tours.
 • Transfer Reykjavik (BSI busstation) naar de accommodatie*.
 • Vervoer van en naar de fotoshoot locaties.
 • Vervoer van en naar de extra activiteiten.
 • 4 nachten in een gedeelde twee-/driepersoonskamer en 3 nachten in een groepsaccommodatie. (In totaal 7 nachten, waarvan de eerste nacht van __ op __ en de laatste nacht van __ op __)
 • Volpension: Ontbijt, Lunch en Diner bij de verblijfslocaties.
 • Bijdrage Garantiefonds GGTO

En exclusief:

 • Vlucht van en naar Keflavik, IJsland.
 • Transfer vliegveld Keflavik van/naar Reykjavik (BSI busstation).
 • Extra opties en persoonlijke uitgaven.
 • Reis- en annuleringsverzekering.

De reissom is op basis van een gedeelde 2- of 3 persoonskamer. 

*Houd er rekening mee dat de transfer van/naar het vliegveld alleen is inbegrepen om een bepaald tijdstip. Mocht je om wat voor een reden dan ook niet mee kunnen met de transfer om die tijd, houd dan rekening met extra kosten voor als er een aparte transfer voor je geregeld moet worden.

Extra opties

Betaling

Na het invullen en versturen van het boekingsformulier nemen wij contact met je op per e-mail waarin we eventuele aangeven wensen verder bespreken en jouw inschrijving bevestigen. Na de bevestiging van jouw boeking, ontvang je een factuur voor de aanbetaling van de reis.

De aanbetaling bedraagt 20% van de totale reissom met een minimum van €350,- en dient binnen 14 dagen te worden betaald.

De resterende reissom moet uiterlijk één maand voor aanvang van de reis worden voldaan. Je ontvangt hiervoor op een later tijdstip weer een factuur. Betaal je liever in meerdere delen? Dit is vaak ook mogelijk, afhankelijk van hoever je van te voren boekt. Neem voor het betalen in termijnen contact met ons op.

De foto's