Zo laat je paarden leuk kijken voor de foto!

Hoe trek je nu de aandacht van een paard tijdens een fotoshoot?  Wij geven je tips over hoe je de aandacht van een paard kunt trekken. Let wel op, paarden blijven natuurlijk dieren en kunnen schrikken, wees daarom altijd voorzichtig. Sommige paarden zullen bepaalde voorwerpen erg interessant vinden en anderen gaan ze ontwijken of zullen er juist van schrikken. Het is goed om eerst het gedrag van het paard een beetje in te schatten alvorens voorwerpen te gebruiken om hen mooi te laten kijken.

Roepen

Misschien iets heel voordehands liggend, maar je moet er maar net aan denken! Sommige paarden reageren echt wel als hun baasje ze roept, want misschien krijgen ze wel een lekker hapje? Daar gaan die oren wel van naar voren! 

Ballonnen

Een ballon is groot, rond en maakt een raar geluid! Welk paard vind dat nu niet interessant?
Je kunt een ballon op verschillende manieren gebruiken om de aandacht te trekken:

  • Blaas hem op en beweeg met de ballon.
  • Blaas de ballon op en laat hem los < let op dit vinden sommige paarden erg spannend!
  • Blaas de ballon op, trek de opening van de ballon uit elkaar en laat hem langzaam leeg lopen, dan komt er een hoog piepend geluid uit de ballon waar paarden soms op reageren.

Toeter

Deze heeft vast niet veel uitleg nodig, iedereen kent ze wel, de feesttoeter! Gewoon hard opblazen. Met de toeter trek je de aandacht van het paard. Reageert het paard niet op de toeter? Dan kun je ook altijd iets zachter blazen, hij rolt dan alleen uit zonder dat de toeter af gaat, dit kan een vreemd krakend geluid geven.

Paraplu

Nee niet om mee te fotograferen als het regent, maar om het paard mooi te laten kijken. Door een paraplu (voorzichtig) in en uit te klappen of door de paraplu als deze is uitgeklapt rond te draaien gaan de meeste paarden echt wel kijken!

Mensen

Heb je helemaal geen middelen bij de hand? Vraag of iemand heen en weer wilt lopen of rennen, sommige paarden staan daar wel even van te kijken! Niet gek genoeg? Huppelen, springen, dansen je kan het zo gek niet noemen als het maar helpt en zeg nou zelf… stiekem is het ook wel grappig!

Reflectiescherm

Het reflectiescherm, welke fotograaf heeft hem niet? Van zo’n glimmend rond voorwerp gaan die oren wel naar voren. Heb je te maken met een echt bomproof paard? Dan wil het kloppen of schudden van het reflectiescherm ook helpen.

Bak met voer

Pak een bakje met voer of snoepjes en rammel daarmee. Paarden willen maar al te graag hun best doen om wat lekkers te bemachtigen! Met een mooi gestrekte paardenhals als resultaat. Vergeet hem niet af en toe te belonen met een snoepje of wat voer, dan blijft het interessant.

Mobiele telefoon

Ondanks dat jullie deze vast al kennen, willen we deze toch nog even noemen! Er zijn naast paardengeluiden ook andere geluiden die helpen! Hier een aantal handige gratis apps op een rijtje:

  • Wild Horses Soundboard – App store < Schudden en hinniken maar!
  • Horse Sounds – Android
  • Animal sounds: Moo Box (Free) – App store en Android
  • Fun sounds instant buttons – App store en Android

Wat werkt bij jou altijd om de aandacht te trekken van een paard?

Vind je het nog lastig om paarden goed op de foto te krijgen? In onze online cursus paardenfotografie leer je de basis van paardenfotografie, zo maak ook jij straks de mooiste paardenfoto’s.

Leave a Comment