Fotoreis Berghof Rod, Duitsland 2016

De paardenfotoreis naar Berghof Rod, Duitsland in 2016 was een groot succes! Lees in dit blog onze belevenissen tijdens deze paardenfotoreis.

Woensdag 4 mei

Na lang wachten was het eindelijk weer zover, onze paardenfotoreis naar Berghof Rod, Duitsland!

De deelnemers arriveerde ‘s middags en het was tijd voor de kennismaking. Leuk om over alle interesses te horen en wat de deelnemers graag willen leren tijdens de reis. Hierna begonnen wij met een korte theorie workshop. Welke instellingen kun je het beste gebruiken voor het fotograferen van paarden en waar kun je nog meer op letten?

‘s Avonds schoven wij aan tafel en stond er weer een heerlijk diner voor ons klaar vers bereid door de gastvrouw van Berghof Rod.

Donderdag 5 mei

Op dag twee was het gelijk tijd voor actie! We gaan rijfoto’s maken op een wel hele mooie dressuurstal. Rijfoto’s zijn een goede manier om het timen van foto’s te oefenen en dat is juist waarom wij voor deze fotosessie hadden gekozen, het is iets waar veel fotografen tegen aanlopen, een goede oefening dus! Een leuke extra tijdens deze shoot waren de portretten bij de bloesembomen die volop in bloei stonden.

‘s Middags was het tijd voor het theorie gedeelte van de Black fotografie workshop die bij de reis zit inbegrepen. Welke instellingen kun je het beste gebruiken, welke locaties zijn geschikt en waar moet je nog meer op letten bij het maken van een goede black foto? Morgen gaan we deze kennis in praktijk brengen!

In de avond was het tijd voor misschien wel dé fotoknaller van de reis. De fotoshoot met avondlicht. Hierbij was Singaro een Aegidienberger hengst absoluut favoriet. Wat kan hij lopen en wat liet hij zich mooi zien! Dat leverde bij iedereen schitterende plaatjes op. Ook stonden er een IJslander en een Oostenrijkse Barok Pinto voor de lens, geweldig!

Vrijdag 6 mei

Het is tijd voor de black foto’s! Twee prachtige P.R.E’s stonden tijdens deze sessie voor ons model en wij hadden voor de deelnemers ook nog een leuke verrassing! Eind maart was er op stal een schattig hengstveulen geboren en die wilde samen met zijn mama ook wel even poseren.

In de middag was het tijd voor een heerlijk relaxte buitenrit op IJslanders, prachtig door de heuvelachtige Duitse bossen. Iedereen genoot en kwam helemaal tot rust!

Na het weer heerlijke diner, was het tijd voor een nabespreking van de voorgaande fotosessies, deelnemers konden vragen stellen en een aantal foto’s laten zien die zij hadden gemaakt. Er zaten al heel veel mooie foto’s tussen! Heel leuk om te zien.

Zaterdag 7 mei

Deze ochtend een extra uitdaging, een kudde fotograferen! Hiervoor gingen wij naar de hengstenweide. Naast het fotograferen werd er ook weer volop met de paarden geknuffeld, ze zijn ook zo lief die hengsten! Dat leverde leuke foto’s op. Daarna hebben we ook nog even het veulen en de merrie van gister op de foto gezet in de wei.

In de middag was het tijd voor de imposante Schwarzwälder Fuchs, elke keer weer laten ze een enorme indruk achter! Letterlijk ook, want ze zijn echt enorm! De twee hengsten lieten zich fantastisch zien en ook was er vorige week een Noriker veulen geboren welke we natuurlijk samen met zijn moeder op de foto moesten zetten!

Zondag 8 mei

Alweer de laatste dag en de laatste fotosessie > Time flies when you’re having fun!

De Paso Peruano’s waren aan de beurt en wat hadden we een geluk! Er was nog geen 24 uur geleden een veulen geboren! Daarna was het tijd om de prachtige gitzwarte hengst te fotograferen in de weide en vervolgens werd hij opgetuigd in traditioneel Peruaans tuig voor een aantal portret en rij-foto’s.

In de middag was het tijd voor een laatste nabespreking en de prijsuitreiking! Aan het einde van elke fotoreis kiezen wij een winnaar waarvan wij denken dat zij de beste foto’s en/of de meeste progressie hebben gemaakt. Tijdens deze fotoreis is de prijs gewonnen door Lieselotte Claesens, Gefeliciteerd!

We kijken terug op een fantastische fotoreis, wat hadden we een mooi weer, vele prachtige paarden voor de lens en het was ontzettend gezellig! Op naar de volgende fotoreis!

Interesse om mee te gaan op reis? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze fotoreizen!

Leave a Comment