Fotoreis Magisch Djerba 2014

In 2014 stond onze eerste fotoreis op de planning en wel naar Djerba! Lees in dit blog onze belevenissen tijdens deze paardenfotoreis.

Zaterdag 8 oktober

 We vertrokken uit een koud, mistig en bewolkt Nederland samen met de deelnemers, op naar het zonnige Djerba! De vlucht verliep voorspoedig en voordat we het wisten waren we er al, de piloot zette de landing in en we konden een eerste blik werpen op Djerba door de kleine vliegtuig raampjes. „Wat is het hier plat, het lijkt Nederland wel” viel ons gelijk op. Je kon kilometers ver kijken over het uitgestrekte land. De palm en olijfbomen kleuren hier mooi groen tegen het gouden zand. Tijdens het verlaten van het vliegtuig werden we al gelijk verwelkomd door een prachtig zonnetje en een heerlijke temperatuur, ja 32 graden is toch wel even wat anders dan de 12 graden die we net nog hadden in Nederland!

We moesten even wachten op onze bagage, maar al gauw konden we naar de aankomsthal waar Martine en Mohamed, de eigenaren van de ranch, ons al opwachtten. Toen al onze spullen en koffers in de auto lagen gingen we op weg naar de ranch. In de stad zag je al gelijk dat we in een hele andere wereld waren beland, we keken onze ogen uit. We kwamen door een woestijnachtige omgeving met palmbomen en reden langs de kust.

Aangekomen op stal gingen we gelijk bij de paarden kijken, wat zijn ze toch knap! We konden niet wachten tot de volgende dag om de eerste foto’s te maken. Het werd al snel donker en we gingen gezellig rond de tafel zitten om elkaar wat beter te leren kennen. Ook werd er heerlijk Tunesisch voor ons gekookt!

Zondag 9 oktober

De volgende dag was het zover! De eerste fotoshoot stond op de planning. De wekker ging al vroeg, want we hadden een mooi ochtendzonnetje nodig voor de foto’s en om 7 uur stonden we allemaal klaar om de knappe Raqas, Zarrouk, Flavio en Nassim op de foto te zetten in de typisch Tunesische paddock.

De paarden lieten zich mooi zien en deden het stof opwaaien wat een extra mooi effect gaf op de foto’s. Na het fotograferen was het tijd om de foto’s uit te zoeken en te gaan bekijken op de laptops. Toen iedereen een selectie had gemaakt, hebben wij de foto’s besproken. Het is altijd leuk en leerzaam om de foto’s te bekijken die iedereen heeft gemaakt en er zaten hele toffe resultaten tussen, dus dat belooft veel goeds voor de rest van de week!

Een avondzon, een mooie omgeving en een prachtig paard. Kalife kon helemaal los door de boomgaard rennen, een erg mooi gezicht, maar Kalife zou geen paard zijn als hij op een gegeven moment toch niet liever weer zijn eigen stal op zocht en zo ging hij in een mooie galop weer terug naar huis. Het volgende paard Maktoub, die alles over heeft voor een lekker hapje wist in het begin ook even niet wat hem overkwam „mag ik hier helemaal los?” en ging toch ook maar weer richting stal, toen hij echter doorkreeg dat hij er iets lekkers voor terugkreeg om heen en weer te rennen, deed hij erg zijn best en liet hij zich mooi zien. Ook hebben we Arabier Chems met zonsondergang op de foto gezet, een plaatje om te zien!

Maandag 10 oktober

De wekker ging al vroeg, zodat we nog voor zonsopkomst op het strand zouden zijn. Daar aangekomen stonden de paarden al klaar. De paarden werden in het licht van de volle maan voor ons naar het strand gereden onder begeleiding van gezang uit de moskee. Op het strand kregen ze een laatste poetsbeurt. Inmiddels werd het steeds lichter en kwam de zon tevoorschijn boven de zee. Kalife, Darius en Zarrouk vonden het allemaal wel prima om door de branding en de zee te rennen. Ze deden hun uiterste best om zich van hun mooiste kant te laten zien.

Na de zonsopgang fotosessie was het weer tijd om terug te gaan naar stal. Daar hebben we heerlijk ontbeten en stond er een relaxte middag op de planning. In de namiddag gingen we namelijk een mooie buitenrit maken.

Toen iedereen een paard toegewezen had gekregen was het zover, opstijgen en het platteland van Djerba verkennen. De paarden waren lekker actief en erg braaf, het was erg leuk om op deze manier het platteland te kunnen bekijken!

Dinsdag 11 oktober

Vandaag konden we ’s ochtends wat rustiger aan doen, we gingen ontbijten en daarna zouden we Nassim en Pancho in de olijfboomgaard fotograferen. Nassim kon helemaal los door de boomgaard draven en galopperen en deed dit super braaf. De zwarte hengst Pancho kreeg een mooi hoofdstel om voor de portretfoto’s.

’s Middags gingen we naar het strand, waar we eerst gingen picknicken in de duinen om daarna de paarden te fotograferen op het strand. Het azuurblauwe water was prachtig om te zien en Flavio, Raqas en Pancho vonden het heerlijk om daar doorheen te rennen. Toen ze allemaal op de foto stonden zijn we ook nog even met Pancho gaan zwemmen in de zee, wat heel gaaf was om eens gedaan te hebben, wat voelt dat gek!

We waren allemaal super nieuwsgierig naar de gemaakte foto’s en gingen deze gelijk uitzoeken toen we weer terugkwamen op stal. Na het diner hebben we van iedereen de resultaten kunnen bekijken en er zat weer veel moois tussen! 

Woensdag 12 oktober

De hengsten renden briesend door de paddock, Kalife en Maktoub daagden elkaar uit en maakten mooie galopsprongen onze kant op. Daarna waren Darius en Chems aan de beurt, vooral arabier Chems vond het heerlijk om door de paddock te scheuren. Na de fotoreportage zijn we de foto’s gaan bekijken en volgde een stukje theorie als opfrisser halverwege de week; wat zijn de beste instellingen voor sluitertijd, diafragma en ISO, welke lichtmeting kun je gebruiken en nog een aantal andere onderwerpen, waaronder het kiezen van een scherpstelpunt en het fotograferen van het juiste moment.

’s Middags was het tijd voor een ritje op een dromedaris. We gingen naar het strand en daar lagen ze lekker in het zand met een „zadel” op hun rug. We mochten gelijk opstappen. Nadat ze opgestaan waren begon de rit. Tijdens het lopen werd je heen en weer geschommeld omdat je bovenop de bult zat. Het rijden voelde heel anders dan op een paard. Tijdens de rit kwamen er ook twee kleine dromedarissen mee achter de stoet, erg schattig.

Bij terugkomst stond de zon al lager en was het tijd voor een zonsondergangsreportage in de olijfboomgaard. Raqas liet zich mooi zien! 

Donderdag 13 oktober

De volgende dag gingen we een ochtendje naar het strand, om gewoon zelf lekker te relaxen en een verkoelende duik te nemen. We hebben daar waterscooters gehuurd en lekker over het water geraced. In de middag was het tijd om weer terug te gaan naar stal voor de strandrit.

Over het platteland reden we rustig naar het strand, genietend van de prachtige omgeving. Onderweg kwamen we een auto tegen die stopte om foto’s van ons te maken en ook werden wij er nog even bijgezet op de selfie die werd gemaakt. Bij het strand aangekomen was het tijd voor een rengalop, de paarden hadden er zin in en scheurde hard over het strand. In de verte konden wij de flamingo’s zien zitten met daarachter de zakkende oranje zon. We reden terug door de branding en toen werd het weer langzaam tijd om terug te gaan naar stal. De schemering viel in en eenmaal weer op het platteland werden wij begeleid door het gezang uit de moskee.

Vrijdag 14 oktober

Het dagje strand was ons de vorige dag goed bevallen en aangezien we een vrije ochtend hadden, gingen we weer relaxen op het witte zandstrand. ’s Middags was het tijd voor onze laatste fotoreportage in Tunesische stijl. Het zonnetje liet het een beetje afweten, maar de sfeer van de olijfboomgaard gaf een mooie look aan de foto’s.

Zaterdag 15 oktober

Vandaag alweer de laatste dag! Vanmiddag vliegen wij terug naar het koude kikkerlandje, want ja dat zal toch wel weer even wennen worden van 30 graden naar een graad of 15. We hebben deze ochtend het stadje Houmt Souk bezocht, een bijzondere sfeer. Allemaal kleine winkels met veel spullen en ze willen maar al te graag iets aan je verkopen. Erg leuk om eens rond te hebben gekeken.

We kijken trots terug op een geweldige week met fantastische fotomomenten, wat een droomreis was dit, een zeer geslaagde eerste fotoreis! 

Interesse om mee te gaan op reis? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze fotoreizen!

Leave a Comment